Het is leuk, maar ook spannend om een huis te kopen. Weet jij eigenlijk precies wat er moet gebeuren als je een huis koopt?

Ik wil een huis kopen

En de volgende stap zetten!

Voorlopige koopakte
Ga jij een huis kopen? Dat is iets om naar uit te kijken! Of het nu gaat om een appartement, een huis, om nieuwbouw of een bestaand huis, je krijgt altijd te maken met rechten en plichten. Het is goed om te weten dat een voorlopige koopakte of koopovereenkomst die door de makelaar wordt opgesteld, heel vaak definitief is. Wij kunnen je helpen bij het opstellen van de voorlopige koopakte. Zo zijn wij vanaf het begin betrokken bij de aankoop van je huis en wordt alles goed geregeld.

Akte van levering

Voor de overdracht, dat betekent het overgaan van de verkoper naar de koper, van een huis heeft iedereen in Nederland een notariële akte nodig: de akte van levering of leveringsakte. De akte is een officieel document. DNA-Notaris maakt voor jou deze leveringsakte. Daarna zorgen we ervoor dat jouw huis wordt ingeschreven op jouw naam bij het kadaster.

Afwikkeling

Ook wikkelen we het financiële deel van de koop af. De koper, of de bank, moet de koopsom voor het tekenen van de leveringsakte naar de rekening van de notaris overmaken. De verkoper krijgt de koopsom als 100% zeker is dat het huis definitief is geleverd. Dit is meestal één of twee werkdagen na het tekenen, ook wel het passeren, van de akte. Wij zorgen er dan voor dat alles goed verloopt en dat de koper zekerheid heeft over de eigendom en de verkoper over het geld.

Terug naar overzicht